Evenimente urmatoare:
STUDIU DE CAZ

Ceremonie de lansare a anului universitar 2013-2014, UMF Iasi

Ceremonie de lansare a anului universitar  2013-2014, UMF IasiCeremonie de lansare a anului universitar  2013-2014, UMF Iasi

Ceremonia de lansare oficială a anului universitar 2013-2014 la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași

30 septembrie 2013

Conceptul evenimentului:

Deschiderea anului universitar 2013 – 2014 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a fost realizată sub auspiciile diversității și multiculturalității, având în prim plan drapelele celor 84 de națiuni reprezentate cu mândrie de cei peste 2.700 de studenți străini care urmează cursurile acestei  universități.

Modul de organizare a evenimentului a evidențiat prin detalii ideea de multiculturalitate și diversitate, încadrându-se în noile trenduri europene de promovare a conceptului de „cetate educațională multiculturală”.

Motto-ul ales pentru Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014  “Diversitate și Multiculturalitate”, subliniază statutul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași de lider național în domeniul învățământului superior medical precum și expunerea internațională a acesteia.

 

Descrierea evenimentului:

Festivitatea de lansare a anului universitar a debutat cu mesajul rectorului UMF, urmat de ceremonialul drapelelor națiunilor reprezentate de studenții UMF Iași - poate cel mai emoționant moment al evenimentului - alături de intonarea imnului României împreună cu cei peste 3.000 de spectatori din Piața Națiunii.

 Au urmat mesajele invitaților speciali, momentele muzicale ale ceremoniei academice fiind prezentate de corul Operei Naționale Române din Iași.

Cea de-a doua secvență majoră a evenimentului a fost reprezentată de înmânarea deciziilor Rectorului UMF Iași de acordare a titlului de profesor universitar și festivitatea de premiere a studenților merituoși.

Ceremonia fastuoasă a continuat cu piesa de teatru coregrafic “OuiBaDa”- cu participarea extraordinară a maestrului coregraf Gigi Căciuleanu, un spectacol extraordinar al căutărilor între două spații culturale. "QuiBada" a marcat o premieră pentru Iași, primul spectacol de teatru coregrafic în aer liber.

 

Spectacolul de teatru coregrafic „OuiBaDa”

„OuiBaDa” întruchipează magia dansului contemporan într-o poveste uluitoare prezentată de interpreții companiei Gigi Căciuleanu - de la îndepărtat la apropiat, de la specificul naţional la universalitate.

OuiBaDa reprezintă un spectacol al unei școli actuale de gândire, de tehnică și de trăire artistică a dansului, un spectacol care demonstrează posibilitatea existenței unei școli românești valoroase de dans contemporan. Colajul muzical ne poartă de pe tărâmul basmului pe cel al realității contemporane iar spectacolul promite spectatorului o călătorie atât în timp cât și în spațiu.

Mesajul maestrului coregraf Gigi Căciuleanu adresat organizatorilor:

„Stimați organizatori,

Mă simt deosebit de fericit și onorat de invitația dumneavoastră de a participa la Festivitatea de lansare a noului an universitar 2013-2014, plasat sub semnul diversității și al multiculturalității.

Ambele noțiuni: atât cea de Diversitate cât și cea de Multiculturalitate îmi sunt deosebit de apropiate dat fiind că îmi ghidează dintotdeauna drumul artistic și cel uman.

Vă mulțumesc că ați invitat la Iași, un loc simbolic atât pentru cultura româneacă cât și pentru mine personal, «Compania Gigi Căciuleanu» cu spectacolul OuiBaDa, un spectacol inspirat din spațiul nostru mioritic și gândit anume pentru acesta.

Vă doresc din suflet un an nou plin de bucurii și realizări pe toate planurile,

Cu toată prietenia si admirația,

Cu bucuria de fi printre Dumneavoastră cu această ocazie,

Gigi Căciuleanu”

 

Spectacol de artificii

Manifestările pline de emoție și strălucire din deschiderea anului universitar 2013 – 2014 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași  s-au  încheiat cu un spectacol grandios de artificii în Piața Națiunii – esplanada edificiului Universității.

 

Galeria multimedia a personalităților marcante din istoria UMF Iași:

Festivitatea de închidere a evenimentului a fost marcată de proiecții video, pe ecranele din Piața Națiunii fiind proiectată galeria multimedia a personalităților din istoria UMF Iași: Profesorul GR. T. POPA, patronul spiritual şi moral al Universității; Leon Sculy, profesor de anatomie, histologie şi chirurgie, primul decan al Facultăţii de Medicină din Iaşi; medicul bacteriolog Alexandru Slătineanu, Director al Institutului de Igienă din Iaşi, Rector al Universităţii ieşene; medicul legist Gh. Bogdan, Decan al Facultăţii de Medicină şi Rector al Universităţii din Iaşi, anatomistul și chirurgul Ernest Giuvara; anatomistul și chirurgul Ion Tănăsescu; profesorul Vladimir Buțureanu; Ion Enescu; Petru Brânzei; profesorul Mihai Duca; toxicologul Marțian Cotrău; academicianul Ion Haulică; profesorul Gheorghe Scripcaru, Rector al Institutului de Medicină și Farmacie din Iași, membru emerit al Academiei Internaționale de Medicină Legală și Socială.

  

Inapoi la studiile de caz
TESTIMONIALE

GIS Varsovia 2014 este o initiativa foarte importanta, deoarece este cel mai bun mod de a crea sinergii între profesionisti.

mai mult...

Salut initiativa de lansare în Romania al unui astfel de schimb si dezbateri, precum LAUD 2014

mai mult...

Va felicit pentru Conferinta INGLASS, mi se pare o idee foarte buna, si va doresc mult succes

mai mult...

Orice eveniment care îi adună pe oameni împreună pentru un țel nobil este binevenit. Iar dacă acest moment cuprinde în sine și dimensiunea educației este cu atât mai necesară oasemenea abordare. 

mai mult...

 Vreau să vă mulţumesc pentru primirea călduroasă, respectul şi gentileţea de care aţi dat dovadă.

mai mult...

PROVINO a fost si o ocazie unica pentru ieseni de a vedea o paleta cat mai larga de vinuri bune, in acest festival s-a mers mai mult pe vinurile premium, cele pe care le gasesti in restaurante iar afluxul celor interesati a fost destul de mare

mai mult...

Pot sa spun din experienta altor targuri ca intr-adevar este un eveniment foarte bine organizat, care acopera mai multe domenii. Din punctul nostru de vedere, vedeta targului a fost Francusa 2011, primul vin al anului, lansat in octombrie la Cotnari dar practic lansarea oficiala a avut loc la Festivalul PROVINO

mai mult...

Am fost la multe festivaluri de profil din Romania si din afara si pot sa spun ca din punct de vedere al organizarii festivalul PROVINO e un „UAU!”

mai mult...

Multumim organizatorilor PROVINO pentru ca ne-au oferit ocazia de a fi Partener Oficial al festivalului.

mai mult...

Noi suntem foarte multumiti de aceasta expozitie, o asteptam, aveam nevoie de ea.

mai mult...

Mă bucur că am putut să joc măcar un mic rol în Festivalul Internațional al Educației, ediția 2013. Trebuie să spun că mi se pare o foarte bună idee pe care o voi duce cu mine acasă.

mai mult...

 Vă mulţumim pentru tot şi mai ales pentru organizarea exemplară şi munca eficientă pe care echipa FIE a desfăşurat-o pentru ca show-ul Patriciei să aibă loc la Iaşi.

mai mult...

 Ce s-a întâmplat în Piaţa Unirii şi în alte locuri publice din Iaşi în zilele FIE este o nebunie, tot oraşul a fost în sărbătoare. Totul e de calitate! 

mai mult...

Un oraş atât de frumos ca Iaşul avea nevoie de un concert de mare amploare

mai mult...

Am oferit publicului Clasic 300 multe surprize

mai mult...

Iubesc foarte mult entuziasmul cu care s-a organizat acest eveniment

mai mult...

Noi ştim ce înseamnă spiritul Iaşului şi ştim că acesta este strâns legat de cultură şi educaţie.

mai mult...

Clasic 300, contextul lansării oficiale a FIE a fost gândit în conţinut şi formă cu maxim profesionalism, cu emoţie şi determinare

mai mult...

 RIFF creează unul dintre aceste forumuri progresive şi aştept cu nerăbdare să particip la conferinţa.

mai mult...

Clasic 300 a fost o reală demonstraţie de forţă a culturii ieşene.

mai mult...

Cu toţii vrem ca Iaşul să fie capitală culturală europeană dar fără evenimente de genul acesta nu se poate

mai mult...

A fost o mare placere pentru mine sa fiu invitat la PROVINO in Iasi

mai mult...

PROVINO este pe un trend ascendent

mai mult...

În opinia mea, Festivalul PROVINO contribuie semnificativ la creșterea

mai mult...

Complimente pentru o conferință extrem de bine organizata

mai mult...

Speakerii invitati au fost la un nivel foarte ridicat

mai mult...

GIS 2012 a fost unul dintre cele mai interesante evenimente la care am participat

mai mult...

Am apreciat extrem de mult conferinta si invitatii

mai mult...

INGLASS este platforma ideala pentru acest tip de schimb de idei

mai mult...

Anul acesta am fost din nou foarte impresionata de cat de bine a fost organizata Conferinta INGLASS

mai mult...

GIS a fost o conferinta organizata excelent

mai mult...
toate testimonialele...