Evenimente urmatoare:
STUDIU DE CAZ

Festivalul international al educatiei, FIE IAȘI 2013

Festivalul international al educatiei, FIE IAȘI 2013

 

Conceptul FIE

Festivalul  Internațional al Educației  dezvoltă un câmp cultural nou în România și înscrie Iașul în rândul celor mai creative orașe din Europa printr-un concept nou, acela de “educație, cultură și artă în aer liber” și, mai ales, “educație prin entertainment”.

Dimensiunea educativă a festivalului se reflectă în conceptul, structura și programul evenimentului, dar și în maniera de organizare. Accentul este pus pe colaborare, comunicare, libertate, întâlnire, schimb de experiență și de idei, educație, cultură urbană, lectură, divertisment și diversitate.

Istoricul FIE

Conceptul Festivalului Internaţional al Educaţiei este o creație a companiei ABplus Events.Conceptul evenimentului a fost prezentat si lansat în dezbatere publică în data de 4 martie 2011. Festivalul a avut o ediție pilot prin organizarea concertului de muzică clasică “Clasic 300” realizat în data de 2 iunie 2012, cu participarea invitaţilor speciali Mioara Cortez, a violonistului Gabriel Croitoru, alături de corul şi orchestra “Filarmonicii de Stat Moldova” din Iaşi, sub bagheta maestrului dirijor Sabin Păutza. Concertul a prilejuit anunţarea FIE pentru 2013 şi lansarea oficială a imnului FIE, însoţit de simbolul FIE, sigla FIE care a fost proiectată în timpul concertului pe clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa” din Iaşi. Proiectul pilot a confirmat necesitatea unui festival identitar pentru Iaşi, atât prin reacţia comunităţii ieşene cât şi prin sprijinul oferit de reprezentanţii administraţiei publice locale, a mediului academic şi a mediul de business, conturarea clară a posibilităţilor de realizare a festivalului FIE Iaşi fiind ulterior posibilă la începutul lunii aprilie 2013.

Începând cu prima ediție desfășurată în perioada 14 – 24 iunie 2013 Iașul a devenit “oraşul Festivalului Internaţional al Educaţiei”, trecând de la nivelul de oraş al educaţiei pure la nivelul de centru urban creativ şi creator de evenimente cultural-educaţionale de anvergură europeană.

Printr-un program amplu şi o desfăşurare de forţe care a stimulat participarea întregii comunităţi, dar şi creativitatea individuală, printr-un efort colectiv remarcabil, care a angrenat oameni valoroşi din cele mai importante instituţii de educaţie şi cultură ale oraşului, Festivalul Internaţional al Educaţiei - FIE 2013 și-a propus să fie doar începutul unui proiect amplu de valorificare a imensului potenţial cultural, educaţional, social, uman şi economic pe care îl are Iaşul şi care  poate propulsa Iașul pe drumul spre obţinerea statutului de Capitală Culturală Europeană.

La doi ani după lansarea ideii festivalului, FIE 2013, cel mai amplu eveniment cultural şi educaţional al Iașului în ultimii 20 de ani a adus în faţa publicului un program de manifestări care au avut ca scop punerea în valoare a orașului, a artiștilor invitați și aducerea culturii în stradă.

FIE 2013 în cifre înseamnă:

Număr total de evenimente: 303 evenimente

Audiență: 100.267 participanți direcți

Invitați și artiști participanți: 1056 persoane

Copii și adolescenti performeri în spectacole: 1120 persoane

Echipa FIE IAȘI 2013: 107 persoane

Voluntari: 250 de voluntari din care 114 implicați constant în organizare în perioada 14 – 24 iunie

Site eveniment www.fieiasi.ro

Vezi toate studiile de caz
TESTIMONIALE

GIS Varsovia 2014 este o initiativa foarte importanta, deoarece este cel mai bun mod de a crea sinergii între profesionisti.

mai mult...

Salut initiativa de lansare în Romania al unui astfel de schimb si dezbateri, precum LAUD 2014

mai mult...

Va felicit pentru Conferinta INGLASS, mi se pare o idee foarte buna, si va doresc mult succes

mai mult...

Orice eveniment care îi adună pe oameni împreună pentru un țel nobil este binevenit. Iar dacă acest moment cuprinde în sine și dimensiunea educației este cu atât mai necesară oasemenea abordare. 

mai mult...

 Vreau să vă mulţumesc pentru primirea călduroasă, respectul şi gentileţea de care aţi dat dovadă.

mai mult...

PROVINO a fost si o ocazie unica pentru ieseni de a vedea o paleta cat mai larga de vinuri bune, in acest festival s-a mers mai mult pe vinurile premium, cele pe care le gasesti in restaurante iar afluxul celor interesati a fost destul de mare

mai mult...

Pot sa spun din experienta altor targuri ca intr-adevar este un eveniment foarte bine organizat, care acopera mai multe domenii. Din punctul nostru de vedere, vedeta targului a fost Francusa 2011, primul vin al anului, lansat in octombrie la Cotnari dar practic lansarea oficiala a avut loc la Festivalul PROVINO

mai mult...

Am fost la multe festivaluri de profil din Romania si din afara si pot sa spun ca din punct de vedere al organizarii festivalul PROVINO e un „UAU!”

mai mult...

Multumim organizatorilor PROVINO pentru ca ne-au oferit ocazia de a fi Partener Oficial al festivalului.

mai mult...

Noi suntem foarte multumiti de aceasta expozitie, o asteptam, aveam nevoie de ea.

mai mult...

Mă bucur că am putut să joc măcar un mic rol în Festivalul Internațional al Educației, ediția 2013. Trebuie să spun că mi se pare o foarte bună idee pe care o voi duce cu mine acasă.

mai mult...

 Vă mulţumim pentru tot şi mai ales pentru organizarea exemplară şi munca eficientă pe care echipa FIE a desfăşurat-o pentru ca show-ul Patriciei să aibă loc la Iaşi.

mai mult...

 Ce s-a întâmplat în Piaţa Unirii şi în alte locuri publice din Iaşi în zilele FIE este o nebunie, tot oraşul a fost în sărbătoare. Totul e de calitate! 

mai mult...

Un oraş atât de frumos ca Iaşul avea nevoie de un concert de mare amploare

mai mult...

Am oferit publicului Clasic 300 multe surprize

mai mult...

Iubesc foarte mult entuziasmul cu care s-a organizat acest eveniment

mai mult...

Noi ştim ce înseamnă spiritul Iaşului şi ştim că acesta este strâns legat de cultură şi educaţie.

mai mult...

Clasic 300, contextul lansării oficiale a FIE a fost gândit în conţinut şi formă cu maxim profesionalism, cu emoţie şi determinare

mai mult...

 RIFF creează unul dintre aceste forumuri progresive şi aştept cu nerăbdare să particip la conferinţa.

mai mult...

Clasic 300 a fost o reală demonstraţie de forţă a culturii ieşene.

mai mult...

Cu toţii vrem ca Iaşul să fie capitală culturală europeană dar fără evenimente de genul acesta nu se poate

mai mult...

A fost o mare placere pentru mine sa fiu invitat la PROVINO in Iasi

mai mult...

PROVINO este pe un trend ascendent

mai mult...

În opinia mea, Festivalul PROVINO contribuie semnificativ la creșterea

mai mult...

Complimente pentru o conferință extrem de bine organizata

mai mult...

Speakerii invitati au fost la un nivel foarte ridicat

mai mult...

GIS 2012 a fost unul dintre cele mai interesante evenimente la care am participat

mai mult...

Am apreciat extrem de mult conferinta si invitatii

mai mult...

INGLASS este platforma ideala pentru acest tip de schimb de idei

mai mult...

Anul acesta am fost din nou foarte impresionata de cat de bine a fost organizata Conferinta INGLASS

mai mult...

GIS a fost o conferinta organizata excelent

mai mult...
toate testimonialele...