STIRI

Comunicarea culturală, liantul primului export de servicii al ABplus events

14/02/2014

Comunicarea culturală, prin arhitectură, liantul primului export de servicii al ABplus Events

 

Pe data de 3 februarie 2014, la Muzeul Istoriei Evreilor Polonezi din Varșovia a avut loc întâlnirea de networking a liderilor europeni din domeniul arhitecturii, SHARE 2014.

 

Evenimentul SHARE însoţeşte întotdeauna o conferinţa internaţională de arhitectură, în acest caz este vorba despre Conferinţa Internaţională de Arhitectură INGLASS Varșovia 2014, ce a avut loc pe 4 februarie la Hotel Marriott, un proiect european care promovează excelenţa în arhitectura contemporană.

SHARE Varșovia 2014 a fost organizat de ABplus Events în parteneriat cu Muzeul Istoriei Evreilor din Polonia, cu participarea arhitectului care a creat design-ul muzeului, arh. Rainer Mahlamäki.

Muzeul Istoriei Evreilor Polonezi şi-a deschis porţile pentru public în aprilie 2013.Designul creat de studioul finlandez de arhitectură Lahdelma & Mahlamäki a fost selectat în cadrul unui concurs internaţional în care au concurat 250 de proiecte din 36 de ţări. În anul 2008, în timp ce clădirea era încă în construcţie, proiectul realizat de Lahdelma & Mahlamäki a primit prestigiosul premiu Chicago Athenaeum International Architecture Award (2008).

Evenimentul s-a bucurat de prezența Excelenţei Sale Thomas Buchsbaum, Ambasadorul Austriei în Polonia, Excelenţei Sale Ovidiu Dranga, Ambasadorul României în Polonia, Excelenţei Sale Steen Hommel, Ambasadorul Danemarcei în Polonia şi Excelenţei Sale Agustín Núñez Martínez, Ambasadorul Spaniei în Polonia.

SHARE 2014 a adus împreună lideri arhitecți din Marea Britanie, Polonia, Danemarca, Spania, Finlanda, Germania, România, Turcia și Austria apreciați la nivel național și internațional pentru proiectele și realizările lor recente. Invitatul special al evenimentului a fost câștigătorul Premiului Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe 2013, arh. Ósbjørn Jacobsen.

Au mai participat, de asemenea, preşedinţii asociaţiilor naţionale ale arhitecţilor din Polonia, România şi Turcia: arh. Mariusz Ścisło – Asociaţia Arhitecţior Polonezi SARP, arh. Șerban Țigănaș – Ordinul Arhitecţilor din România OAR şi Prof. Deniz İncedayi, Camera Arhitecţilor din Turcia, Istanbul– CAT, precum şi reprezentanţi ai mediului cultural, educaţional şi instituţional din Polonia, printre care Tomasz Thun-Janowski, directorul Departamenului Cultural al Varşoviei, Sabra Daici, directorul Institutului Cultural Român din Varşovia, Jolanta Gromadzka, directorul Muzeului de Arhitectură din Wrocław, Ewa P. Porębska, redactor şef al revistei Architektura Murator.

SHARE Varşovia 2014 face parte din seria evenimentelor internaționale de arhitectură organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, GIS, LAUD şi RIFF.