STIRI

Ceremonia de absolvire a promotiei 2014 a UMF Iasi

05/08/2014

Ceremonia de Absolvire a Promoției 2014 a Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa"  Iași 

 
Conceptul evenimentului:
 
Ceremonia de Absolvire a Promoției 2014 a Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași a reunit în data de 26 iunie 2014 un număr de 1315 absolvenți, familiile și profesorii acestora, în total peste 4.000 de participanți, la Centrul Expozițional "Moldova".
 
Conceptul proiectului customizat atât pentru outdoor (esplanada UMF Iași) cât și pentru spații de tip indoor (Centrul Expozițional "Moldova"- varianta de backup în caz de vreme nefavorabilă) a fost elaborat de o echipă multidisciplinară, proiectul fiind inclus în planul anual de evenimente al UMF Iași realizate cu suportul producătorului General ABplus Events.
 
„Graduation Day 2014” face parte din portofoliul „Public Events & Ceremonies”, un nou produs creat în departamentul Educație și Cultură al companiei ABplus Events, lansat în acest an.
 
Mesajul, scopul evenimentului „Graduation Day 2014”: evenimentul a avut ca scop crearea unei sărbători identitare a universității, asumată de aceasta ca formă, concept şi festivism adecvat momentului şi spiritului universității. 
 
Principiile conceptului:
 
modern -  design și set-up de eveniment;  
   
identitar - relevă spiritul universității;
 
memorabil - absolvenții sunt “ambasadori” ai spiritului și ai valorilor Universității în lume. „Graduation Day”, punctul culminant al anului universitar, moment de glorie al absolvenților, reprezintă evenimentul „ambasador” al universității în cele mai îndepărtate comunităţi și o experiență emoțională intensă pentru absolvenți, pentru profesorii și părinții acestora.
 
Descrierea evenimentului:
 
Evenimentul „Graduation Day 2014”, UMF Iași  a comunicat coerent prin design, program, set-up și livrabile, spiritul și imaginea universității.
 
Proiectul de design al evenimentului a prevăzut crearea de spații amenajate special pentru fotografiile individuale, pe serii, grupe, an.
 
Proiectul video a inclus live screening – transmisie live pe ecranele de la scenă și ecranele din zona de acomodare destinată părinților; web streaming – transmisie live pe site-ul universității; înregistrarea integrală a Ceremoniei de Absolvire; realizarea testimonialelor cu participanții: conducerea universității, corpul profesoral, absolvenți, părinți; realizarea filmului de eveniment – reportaj secvențe-cheie „Ceremonia de Absolvire”.
 
Servicii furnizate de ABplus events:
realizare concept și conținut creativ eveniment; planificarea evenimentului; realizare concept grafic; realizare design de eveniment-concept arhitectural personalizat, funcție de locație și concept peisagistic; realizarea regiei de eveniment și a desfășurătorului; pregătire „kit absolvent”(mapă, certificat de absolvire, jurmământul lui Hippocrate, Gaudeamus Igitur, floare); management logistic; managementul furnizorilor de servicii; managementul participanților; management financiar eveniment; managementul voluntarilor.